Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλ' εν τω ευ το πολύ

Το 2008 ήρθε εδώ και μέρες..

"Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλ' εν τω ευ το πολύ"
Ζήνων ο Στωικός

Υπάρχει από την αρχαιότητα η διαπίστωση της άμεσης σχέσης της ποσότητας με την ποιότητα. Στη σύγχρονη εποχή βλέπουμε συχνά φαινόμενα υπερβολής που δεν συμβαδίζουν με την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.
Πολλοί από εμάς που ζούμε σ' αυτή την πόλη προβληματιζόμαστε συχνά για την αδιαφορία και την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν όχι μόνον οι αρμόδιοι αλλά και οι πολίτες τα καθημερινά μας προβλήματα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι όλες αυτές οι φωνές που αρθρογραφούν, όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στον τοπικό τύπο, να καταφέρουν να μεταβάλλουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής και όχι την ποσότητα.
Φίλοι συμπολίτες και συμπολίτισες είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα αυτής της πόλης, της πόλης μας. Αρκεί να γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες με άποψη και όχι ένα ανώνυμο τσούρμο ανθρώπων. Είναι σημαντικό να γράφουμε τις απόψεις μας και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη μας.

Οφείλουμε να βρούμε τη χαμένη σκυτάλη του πολιτισμού που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές και να δώσουμε μαζί με το δικό μας στίγμα στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μας.

Το 2008 πρέπει να είναι ένα έτος που οι πολίτες της Λάρισας θα αφιερώσουν στην δενδροφύτευση, εξοικονόμηση ενέργειας, καθαριότητα και στον περιορισμού της χρήσης αυτοκινήτου.

Καλή Χρονιά σε όλους και όλες

1 σχόλιο:

phlou...flis είπε...

Τα είπες ΟΛΑ με τη φράση σου "Αρκεί να γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες...". Γιατί το θέμα είναι τί είδους πόλη θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Μια πόλη που θα την αγαπήσουν και θα τους αγαπά ή μια πόλη που θα την μισήσουν -όπως δυστυχώς δείχνει η δική μας γενιά.
Αντε και ...καλύτερη χρονιά.