Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Κεραία Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας 93,6

















Στην ευρύτερη περιοχή των 300μέτρων που:
"Σύμφωνα με τον Νόμο 3431/2006, γύρω από κάθε κατασκευή κεραίας που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν θα πρέπει να υπάρχουν χώροι προσπελάσιμοι από το γενικό πληθυσμό, στους οποίους τα επίπεδα έκθεσης υπερβαίνουν το 70% των ορίων της ICNIRP. Επιπλέον, σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα επίπεδα έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των ορίων της ICNIRP."

βρίσκονται
4 Δημοτικά
3 Γυμνάσια
1 Λύκειο
και δεν ανέφερα τα φροντιστήρια και τους παιδικούς σταθμούς νηπιαγωγεία !!




2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στη περιοχη μου κεραια κινητης τηλεφωνιας της Vodafone ειναι πανω σε ταρατσα κεντρικο φροντιστηριου...Για να μην αναφερω και το ποσα σχολεια κτλ ειναι τριγυρω...
Τι να λεμε τωρα;...

Λαρισαίος Πολίτης είπε...

Πρέπει να σου θυμίσω ότι εδώ έχουμε μια κεραία εκπομπής ρδιοφωνικού σταθμού που δεν έχει καμμιά σχέση με τις κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας. Γιαυτό και ο νομοθέτης κάνει σαφή διάκριση μεταξύ τους. Σε γενικές γραμμές οι κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών έχουν εντελώς διαφορετικό πολοδιάγραμμα και μεγαλύτερο κέρδος κεραίας που αυξάνει την ισχύ του πομπού 2, 4, 8, 16 φορές ή και παραπάνω ανάλογα με την διάταξη κεραιών που χρησιμοποιείται (κέρδος κεραίας σε db). Γιαυτό και είναι σημαντικό να ξέρουμε την μέγιστη ισχύ του πομπού για να βρούμε το μέγεθος της ακτινοβολίας που εκπέμπει η συγκεκριμμένη κεραία. Και τέλος αφού γνωρίζουμε αυτά τα δύο κάνουμε μετρήσεις στο χώρο για να δούμε τι ποσό Η/Μ ακτινοβολίας δέχεται κάποιος σε μια μονάδα επιφάνειας αναφοράς. Όσο για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο φροντιστήριο έχεις απόλυτο δίκιο και γνωρίζω και εγώ μία την οποία θα εμφανίσω όπου νάναι. Το μόνο καλό σ'αυτήν την περίπτωση είναι ότι το μέγεθος της ακτινοβολίας που δέχεται αυτός που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από τις κεραίες παρόμοιου τύπου είναι πολύ μικρό.